Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spychając się w noc

zajrzałam dzisiaj w twój świat
krążąc w jaskrawości księżyca
gdzie źródło poruszeń nieschwytanych
zamknięte w rojach myśli zlęknionych

ty nie uciekaj, kiedy drży prawda
gdy nie jesteś, ciemność zmysły odbiera
i w szarości nijakie gesty marzną
bo bliskość jest za daleka

dla mnie tylko białą nocą zostań
a ja wpadnę w ciebie jak oślepła ćma
(18.10.2011)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • 19 October 2011, 19:53

    bardzo interesujący wiersz