Menu
Gildia Pióra na Patronite

"melodia miłości"

Zagraj mi najpiękniejszą z melodii,
melodię miłości,
zagraj na złotych strunach,
to co w twym sercu gości.

Utul mnie szeptem,
twoich Jedwabno-białych słów.
Kochaj mnie na zawsze,
i trwaj w pięknie zapisanych tutaj wersów.

17 022 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • sparkling angel

    12 July 2012, 23:05

    Dziękuje za opinie i życzę wam aby w waszych życiach równiez znalazła się osoba "która zagra piękną melodię na złotych strunach"
    Pozdrawiam

  • Julka 10

    12 July 2012, 20:42

    Te Wasze wiersze sprawiają, że ja zaczynam w końcu czytać, to co kiedyś napisałam, chociaż nigdy tego nie robię :):):) i tak mi właśnie Kamilu przypomniałeś...za co oczywiście dziękuję :):)

    "Na skrzypcach tęsknoty
    zagrał dziś... wiatr,
    na harfie nadziei
    nuty zapisała słona łza.
    Strunami wiolonczeli
    szarpie...melancholia.
    Pomiędzy jawą a snem,
    każdego dnia...czekam.
    Marzenia piękniejsze
    niż wiosenne róż zakwitanie,
    partyturę dla nas napisały.
    Delikatnym dotykiem na fortepianie,
    przysiadł smutek.
    Na koniec werble głośno zagrały,
    by serca ból zagłuszyć.
    A ja...cała orkiestrą się stanę
    zanim jutro do mnie...wrócisz. "

    Pięknego wieczoru :):)

  • Voyage

    12 July 2012, 08:26

    I wiersz dobry i skojarzenie ładne ..;))

  • Gaia

    12 July 2012, 08:24

    W śpiewie harfy
    Struna o strunę
    drganiem pląsa
    nucąc cichutko
    szeptem zaklina...

    Skojarzyło mi się do twoich wersów
    :)

  • Efemeryda60

    12 July 2012, 04:14

    Zgadzam się z przedmówczyniami, piękna, skromna prośba ;)

  • agniecha1383

    12 July 2012, 02:08

    Bardzo ładny...
    Z każdym Twoim tego typu wierszem...związanym z miłością mam wrażenie ze się pięknie rozwijasz uczuciowo...
    Twoje wiersze są jakby... za każdym razem dojrzalsze i pełne emocji-piękniejsze...
    Kamilku...pisz więc:)Pozdrawiam

  • misiek45

    12 July 2012, 00:11

    Łał, subtelna i delikatna ta melodia,bardzo ładna miłośc.Kamil super wiersz-pozdrawiam serdecznie