Menu
Gildia Pióra na Patronite

na granicy

za górą słońce zaszło
kolorem krwi ...

miałem sen
zdało by się straszny
o śmierci
w szkarłat przyobleczonej
co przyszła by wyrwać
serce z duszy
każąc żyć dalej

...i zapadła cisza
nawet drzewa szumieć przestały
jakby wiatr ustał ...

gdzieś za szczytem
zaczyna się
a może kończy

...zamykam oczy
cichej modlitwy słowami
kołysany ...

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • onejka

    12 January 2014, 23:00

    piękna poezja