Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za domem tesknie mój drogi
oczyma wzróconymi ku drodze
niebieskim błyskiem w oku
starej babci z szarym lokiem
na głowie

tęsknie za rozmową siostrzaną
między drzwiami apokojem
w tajemnicy przed
rodzicami

tęskno mi za krzykami
kłótnią z matka jedyną

za radościa gdy ojciec
przyjeżdza z pracy
skonany

zmęczony ten dzień
wszystkie się zdają te same
uśmiech nie pomaga
miłość nie wystarcza

woła coś we mnie
do domu
tam przecież zostawiłam
część siebie
zimy wiosne i
wszystkie lata

16 715 wyświetleń
194 teksty
73 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!