Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewinny Uśmiech

Zaczyna się od spojrzenia,
Powiewnego, przelotnego,
A jednak. Jakby od niechcenia,
Uśmiech na ustach młodego,
Chłopca pojawił się.

Potem rozmawiali razem,
W słowach ich, miłość ukryta,
Była każdego dnia, gdy za czasem,
Tańczyli, bez chwili, wyczucia.

A zaczęło się od "tylko uśmiechu",
A teraz zaręczeni, w liściach topoli...

15 094 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!