Menu
Gildia Pióra na Patronite

szept twych słów

zaczarowałaś mnie

szeptem swych słów

tak delikatnych
ja podmuch
skrzydeł motyla

były one jak
kolorowe płatki
wiosennych kwiatów
wśród bieli
skutej lodem ziemi

błagałem o ciszę
by słyszeć tylko ten dźwięk
tak doskonały
i prosty zarazem

zaczarowałaś mnie

szeptem swych słów

a potem odeszłaś
lecz zostawiłaś mi świat
jakiego nie znałem
ze śpiewem ptaków
i szumem drzew o zmroku

już nie ma ciszy

już nie ma ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Leeni

    3 April 2012, 21:35

    Zaczarował mnie
    Szept Twojego wiersza...

    :):)

  • Elizabetta

    3 April 2012, 18:31

    Mnie ten wiersz Oczarował:) Piękny

    Pozdrawiam:)

  • słoneczniki

    3 April 2012, 17:54

    Piękny...

  • giulietka

    3 April 2012, 17:38

    w spokoju kręgów na wodzie
    w pokorze kropli deszczu
    w pogodę i niepogodę
    w porę i nie w porę
    wszystkie słoneczne myśli
    w jednym uśmiechu zmieszczę
    ukryję światło serca
    pod twoich słów parasolem