Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podsumowanie

Zacięła mi się wrażliwość
w porcie
gdy głuchy syreny dźwięk
w słoiku pejzażu
ugrzązł tępo

Jeszcze pobiegła bez łba kura
i uderzyła o stare drzwi komórki
to my
z garbem wyroków bożych
pełnych miłości i krwi
nie wiemy czy się modlić

Spocone w pościeli
tracą ostrość sny
choć jeszcze poprzednie
nie wybielone w praniu
gdzie na poduszce nasze łzy
i szare słowa
w kubkach po kawie...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • 4 December 2018, 20:57

    Ach te kontrastowo szare słowa...
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    4 December 2018, 11:15

    Prawdziwa poezja.