Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

w zamian

zachód słońca
troje seniorów na ławce przede mną
żegnamy nasze gwiazdy

niekiedy mamy świadomość chwili
z którą jesteśmy już bardziej po drugiej stronie

dobroć powraca
jako patrzące niewinnie kamienie
lawiną przykry-wające kurczący się oddech

- ostatni raz
bo zatrzasnęły się dłonie
zbyt długo czekając na echo
podarowanego
lata

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • kati75

    11 August 2018, 21:02

    Michał coś pięknego!

  • silvershadow

    29 January 2017, 11:10

    Miło :)

  • Renika

    22 January 2017, 16:20

    Podoba mi się...:)

  • silvershadow

    22 January 2017, 09:01

    Dziękuję, Natalio. Miło mi.

  • 21 January 2017, 16:10

    Dwie ostatnie zwrotki są nie do przebicia
    Bardzo ładne