Menu
Gildia Pióra na Patronite

zabłąkany wędrowiec, pod skamieniałą
powieką przesuwa różance trosk naszych

widziałam go

leżał na rozstaju, samotny
ponoć nie miał serca, zszarzały
ciszą życia zapruszony

jednym był przeszkodą na drodze
inni mijali go obojetnie

miał czas, w niemym krzyku
czekał

to ja, kamień

135 883 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • giulietka

    27 November 2012, 19:49

    Czasem kamienie na przekór ludziom szlachetne...

  • motylek96

    27 November 2012, 13:59

    z kosmosu spadnie meteoryt, a wtedy to i kamien nie bedzie mial czasu by stoczyc sie do rowu

    milo cie widziec awatarze
    pozdrawiam:)

  • awatar

    27 November 2012, 13:41

    kamień na drodze
    wędrowiec kopnie do rowu
    chyba, że z kosmosu
    wtedy na bazar kolekcji
    otwiera się w ciemności

    pozdrawiam