Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Usłysz"

Zabiły dzwony,
Przeszyły serce swym tonem,
I w cztery świata strony,
Niosły dar zaklęty słowem.

I wtem zgasły gwiazdy,
Mrokiem duszę kalając,
Znikły one bezpowrotnie,
Tak po prostu - ciszą się stając.

I w mroku tym,
W którym zagubione myśli nikną,
Niknie cały świat,
I wszelkie słowa milkną.

6575 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • I.Anna

    13 November 2017, 19:06

    cisza doskonała, są w niej odpowiedzi

  • Cris

    27 April 2017, 23:04

    Ja słyszę- przeszywają te dzwony...melancholijny.
    Pozdrawiam.