Menu
Gildia Pióra na Patronite

La petite mort

zabijając wnosisz oczyszczenie
patrząc w górę
widzisz tylko odległość od nieba do niepokoju którym
jesteś
bylebyś tylko nie zgubił kroków
z pracy do domu
bylebyś tylko nie przystanął
i byleby nie zdziwił cię świat

masz przecież dni
już całkiem policzone -od pępowiny do prochu
nie obroni cię
żadne poczucie przynależności
więc lepiej nie gub
skorupki w którą obrastasz
lepiej się nie przestrasz
twoja historia jest jedną z wielu
którą może zmienić czas
ale w drodze z pracy do domu
będzie ci cieplej od powrotów
będzie ci lżej

15 888 wyświetleń
379 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!