Menu
Gildia Pióra na Patronite

Klątwa ognia

Zabierz ręce z mojej głowy
Obudziłeś stare rany
Duszę zdarłam do połowy
Drugiej ukryć nie dam rady

Ty na dłoniach masz zaklęcie
Linią życia przekreślone
Na ich skraju linia serca
Z ostrych cierni upleciona

A na moich nie ma znaku
Wszystkie drogi pogubione
Tylko jedna wąska ścieżka
Wplata ciebie w moje dłonie

Zabierz pamięć z moich skroni
Smak twej skóry z moich ust
Zmyj swój zapach nim upoi
Moje zmysły trunkiem słów

Tylko zostaw to spojrzenie
Nad mą szyją pochylone
Nie odwracaj jeszcze głowy
Póki gniew mój w tobie płonie

137 914 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 May 2011, 20:51

    Ja też wróciłam po ciężkim dniu i... jestem mile zaskoczona;)
    Pozdrawiam;)

  • PetroBlues

    21 May 2011, 18:31

    Wróciłem do domu po ciężkim dniu,wszedłem na cytaty,przeczytałem Twój wiersz i wymiękłem...kwintesencja poezji,sztuki,piękna...PODZIWIAM...:))

  • giulietka

    20 May 2011, 15:21

    Ojejej:)))
    Dziękuję Wam za to rozpieszczanie, choć to podobno niewychowawcze takie!;)

  • marka

    19 May 2011, 21:06

    Wiersz pierwyj sort!
    Kawał ładnej poezji.

  • Adnachiel

    19 May 2011, 19:01

    Bardzo wyjątkowe przesłanie...

  • R.A.K.

    19 May 2011, 18:49

    Często o czymś pięknym mówię – poezja… o tym wierszu powiem że to Piękna Poezja !!!
    Pozdrawiam :)