Menu
Gildia Pióra na Patronite

WAKACJE

Zabierz mnie gdzieś… Na Bora-Bora?
Pomysł, ot taki. Dziś na plan pora.
A może lepiej trochę spontanu…
Plan miał być…Ja chyba wolę, jednak, bez planu.
Wiesz, jak to ze mną można planować,
Dzisiaj Wenecja czy Częstochowa,
A może Kraków? Z grotą i smokiem,
Albo gdzieś w świecie miasto z urokiem…
Gdzieś tam w Hiszpanii, gdzie matadorzy,
Dźwięk kastanietów, torreadorzy
I biedne byki z krwawej areny…
Nie, chyba wolę zejść już z tej sceny.
To może Grecja i jej uroki?
Skoki do morza, piękne widoki…
Tylko wulkany trochę nie dla mnie,
Może znajdziemy coś w innym landzie?
Kraj, zagranica, góry czy morze?
Już nie chce myśleć, co mam w wyborze,
Najlepiej spędźmy czas z sobą Miły,
Ja na te plany już nie mam siły…

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    15 June 2013, 23:55

    Dziękuję Jacku.
    Czasami przymrużenie oka ułatwia życie codzienne, prawda?
    Pozdrawiam na dobranoc.

  • wolnaenergia

    15 June 2013, 23:48

    Zabawny. Z przyjemnością się czyta.

  • Julka 10

    9 June 2013, 23:56

    I uśmiechaj się Joasiu zawsze....nawet poprzez łzy :)) bo warto....wówczas troski trochę mniej... ważą ;)
    dobranoc...pięknie śnij..pa-pa ;))

  • Nutka67

    9 June 2013, 23:48

    Dziś przynoszę uśmiech... Bardzo się cieszę! Już po raz drugi dzisiejszego wieczoru śmieję się z sympatyczną osobą :)
    Pozdrawiam Cię, Julko, bardzo gorąco. Dobranoc.

  • Julka 10

    9 June 2013, 23:45

    Ależ mnie ubawiłaś swoim wierszem...suuuperrrr... Asiu ;))))
    pozdrawiam i bajecznych snów...na Bora- Bora ;)))