Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zabieram ci dziś dzień wiosenny
Jeden z tych co cieszy i drży naprzemiennie

Odbieram ci go za uśmiech

I zabieram też zeszyt twój z podróżami
Kolorami wypełnionymi radością

Zostawię list krótki
Tak będzie
Najprościej

Odważę się malować słowami
Mocniej dziś
Niż zazwyczaj

Pochylę się nad własnym cieniem
Tak mi bliskim i obcym zarazem

Zatrzymam się jeszcze nad rzeką nieznaną mi dotąd
Z tylu licznych kamieni

Wybiorę jeden
Ten ciężki bo piękny

Bo w torbie na marzenia
Wszystko się zmienia.

I będę go dźwigać aż przemieni się w klejnot
Błyszczący szlachetny

To jutro
Dziś-niestety
Jeszcze pora czekać .

12 163 wyświetlenia
146 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!