Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekanie

Wzdycham do Ciebie,a ty nawet o tym nie wiesz
Kocham Cię lecz, czy ty też tego chcesz
Chciałbym spędzać z tobą noce i poranki
Ach tak, z każdą chwilą piękniejesz w mym sercu
Ten blask to piękno mojej wybranki
Mam nadzieję że stanę przy tobie na ślubnym kobiercu
Bo do Ciebie moja droga
tam idąc ścieżką wytyczoną przez Boga
wzdycham dziś i oczekuje
niektórych momentów żałuję
Lecz czekam wciąż cierpliwie
wyliczając chwile spędzone razem, których blask nie minie
Czekam na te dwa piękne słowa
których nie odda sama Polska mowa
Czekam na zapewnienie
Że kochasz mnie tylko mnie
i że pragniesz spędzić ze mną owe noce i dnie
Że to ze mną, nie ważne ile ,ale każda chwila będzie jak trel ptaków
piękny i radosny ,
i siedząc na polanie wśród polnych maków
I siedząc obok jeziora pełnego czerwonych raków
wiedzieć ze ma się obok tą jedyną
gdzie smutki patrząc się na nią , giną
Pomijając jej wady, wyliczając jej zalety
Nie mogę się widząc z nią pozbyć tej podniety
Chciałbym móc rozmawiać z tobą ile się da
Nie zważając na czas który ucieka
Jak wielka, płynąca , rwąca rzeka
Te dwa piękne, ważne słowa
których nikt nie będzie potem żałował
Dwa piękne słowa
które chce usłyszeć z twych słodkich ust
Kocham Cię!

987 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    1 June 2012, 11:12

    Piękny wiersz,jak list pisany do ukochanej,może powinna go otrzymac?-miłego dnia pozdrawiam