Menu
Gildia Pióra na Patronite

Indygo

W żarliwości indygo
twych źrenic świtem
nieśmiało w progu
czeka

Motylim rzęs trzepotem
szeptem wzorzyste
nasłuchiwanie
odlicza

Taka niezdarna jest
i w pląsie swym
kroki myli
wciąż

A jednak tak bardzo
cierpliwa jest
i choć się dziwi
trwa

Moja Nadzieja

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    21 June 2012, 10:15

    cieszę się
    bo na trzecie mam "Radość"
    ;)

  • Gaia

    20 June 2012, 15:16

    Dziękuję za szeptania strofy
    Pomyślę gdy zerwą się do lotu
    Teraz skrzydła złożyły ufnie
    I tylko Indygo się mieni...
    Pozdrawiam :)).

  • Gaia

    20 June 2012, 14:21

    dzięki że zaglądasz :)
    i tak,
    czasem tylko z nadzieją...