Menu
Gildia Pióra na Patronite

W miejskim autobusie

W zaparowanym autobusie
przerażone karpie
chłepcą powietrze

Miasto po szybach
maże latarni palcem
smugi mienią się
perłowymi reklamami

Niekiedy ryby milkną i poruszają ogonami
płyną w miejskim
zimnym stawie
tu czują się bezpiecznie
ale mogą dostać łyżką w łeb
jeszcze przed świętami

Na wyświetlaczu napis

Zostało dziewięć dni
do końca roku...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    10 January 2019, 11:54

    Święta nie wierzą łzom, są Bogiem narodzonym nowo w stajence z karpia, co minę strzelił.

  • 9 January 2019, 23:09

    zagubieni
    w czasoprzestrzeni
    wciąż czekamy, że rok się zmieni
    pozdrawiam :)