Menu
Gildia Pióra na Patronite

'Zgroza'

W zacienionym lesie,
Skulony pod drzewem
Z pustymi myślami
Pod gołym niebem
Czarnym niczym granit
Boi się nawet marzyć
Już żołnierze spieszą
Z dużą odsieczą
Czarne kruki krzyczą
Najsilniejszy z nich wszystkich
Generałem zwany, podchodzi
Z obrzydzeniem spogląda
Wykonuje dziwny manewr
I nagle odchodzi
Pozostawiając na środku dowody zbrodni
Zwłoki niewinnego dziecka
Które pragnęło tylko szczęścia...

1126 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!