Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łzy Zranionego Serca

Wyzuty z sił opada błądząc Mętnym wzrokiem...
Zalany myśli Gorzkich , Wspomnień , Potokiem ...

Siedzi sam ze szklanką w dłoni...
Czas zatrzymał się , już nigdzie nie goni .

Znowu myśl o Niej , O Karze ! jaką jest Mu teraz przejść dane .
Jego czarne , wilcze oczy znowu Smutkiem ,Goryczą toną zalane .

Już nic Go nie uratuje wszystko przepadło .
Jego Blask wygasł ,Uśmiech znikł , Wszystko w nim umarło...

Na rozstaju dróg gdzie czas Mu wybrać drogę .
Czy walczyć dalej ?! Czy poddać się ?! powiedzieć : Żyć już nie mogę ...

W jego sercu tli się mały Wiary, Miłości, Nadziei płomień .
Lecz Wiary, Nadziei w co ?! Miłości do kogo ?! Ten maleńki ogień ?!

On nie dopuszcza do siebie myśli , że to wszystko prawda,
a jedyne co dostaje to Śmiech, Drwina, Pogarda .

On chce myśleć całkiem inaczej .
To wszystko zły sen, nie zdarzył się raczej .

To wszystko Kłamstwo ! Parszywa obłuda !
Lecz niestety Jego sąd to pewna zguba .

Nałożył maskę na niej uśmiech jak malowany .
A za nią człowiek przez większość ludzi nie znany ...

979 wyświetleń
12 tekstów
0 obserwujących
  • 20 November 2014, 21:45

    Inius, stworzyłaś arcydzieło, które porusza dusze i serce...