Menu
Gildia Pióra na Patronite

tańcz !

wytańcz swój ból
niech świat oniemieje
zamiast się śmiać
uroni trochę łez
nie zmieni się
w bezdusznej swej istocie
lecz chwilę zaczaruj
siejąc w serca niepokój

nim słońce ukaże
obłudny grymas tłumu
tańcz na scenie ulicy
by ukazać obłudę
i lęk straconych dusz
bez słów skargi i wyrzutu

tańcz !

niech świat oniemieje z zachwytu

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Papużka

    2 March 2013, 10:53

    :)