Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pan w kapeluszu

Wysoki Pan w ciemnym kapeluszu kucnął,
by móc przyjrzeć się światu z bliska.

Zaniepokoiła Go poranna rosa,
zamiast wieczornego deszczu.
Nigdy przedtem nie zadawał się z niepokojem.

Wysoki Pan w ciemnym kapeluszu rozejrzał się,
by móc przyjrzeć się światu z uwagą.

Zaniepokoił Go pisk zwierząt,
zamiast słowikowego śpiewu.
Nigdy przedtem nie zadawał się z niepokojem.

Wysoki Pan złapał ze rękę niepokój,
po czym wsadził go do ciemnego kapelusza,
by nigdy się z nim nie zadawać.

2956 wyświetleń
31 tekstów
6 obserwujących
  • awatar

    25 December 2010, 11:39

    zaciekawia początkiem a później zniechęca gadaniem i brakiem pomysłu, pozdrawiam świątecznie