Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierniowa śmierć.

Wyrosły mi cierniowe skrzydła.
Zatrzepotały iskrząc ostrością.
Lecz nawet i je mi połamali.
Ciernie wbiły się w duszę.
Skrzydła otuliły me ciało.
Upadłam nie z raju
lecz z koszmaru.
Upadłam...
Umarłam...
Ciernie zakryły wszystko.
Nawet wypływającą krew
i pozostał tylko jeden dźwięk
bolesna cierniowa śmierć.

706 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!