Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieistotność

wypełniamy się po brzegi
nieistotnymi faktami
aż do złamania napięcia powierzchniowego
aż do przelania się w niedorzeczności
aż do braku ostatecznej definicji
aż do załamania rąk
w ciszy
która z czasem zlewa się w powszedniość

możesz złagodzić upadek wyłączeniem przeczuć
odczuć i wiary
pozostawić wszystko fizyczności
odejść wpół martwy, złamany
otulony uśmiechem
uboższy o barwy
o całe ich spektrum

ale przez szczeliny sączy się krzyk
przez dziurke od klucza jeszcze możesz dojrzeć - świat jakim jest
bez uproszczeń
bez czasu, przestrzeni i kontekstu
bez dotknięć, pojęć i znaczeń
możesz jeszcze przymróżyć oczy i upaść
w ostatnim akcie odwagi

15 864 wyświetlenia
379 tekstów
20 obserwujących