Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas teraźnieszy

Wypada mi podziękować
Losowi lub Bogu
Za czas w którym żyję
Oglądam baśniowe obrazy
Z ludzkiej wyobraźni
Krasnale i Hobbici
Jak żywi
Nie do wiary
Takie czasy bo rozmawiam
Przez telefon o tysiącu funkcji

Niewiele by brakowało
Marne siedemdziesiąt lat wstecz
A gryzłbym poręcz ze strachu
Szczurem gołębiem
Byle nie człowiekiem

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    7 October 2017, 00:13

    Nieliczni potrafią porównać i zdobyć się na refleksię .
    Pozdrawiam serdecznie .

  • Naja

    7 October 2017, 00:04

    Również to doceniam...:-)