Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spermatogeneza

wypaczone myśli z głowy
przeszły zwinnie schować się
w garniturowych spodniach
niby dostojnie wyglądają
jak tak sterczą sobie na jej widok

dziecinadą jest ukrywać potrzeb hektolitry
czy nie lepiej wypić kielich nieprzyzwoitości
z różowym Carlo Rossi zanurzyć się
w pachnącej miłością satynowej pościeli

bo w życiu jest jak z kołdrą
trzydzieści procent domieszki poliestru
już wiesz czemu tracę uśmiech
gdy trzeba skowronka przywitać "dzień dobry"
i rzucić "do widzenia" rozgrzanemu łóżku

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • 24 September 2011, 01:19

    Emi...podoba mi się ten wiersz i to bardzo ;)
    ...bo też lubię z różowym Carlo Rossi zanurzyć się... ;) :)))

  • PetroBlues

    23 September 2011, 17:31

    :d