Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wymyśliłem Ciebie

Wymyśliłem ciebie

***

wymyśliłem ciebie
późnym popołudniem
upalnego dnia
wiele lat temu

leżąc nad wodą
marzyłem
o kumpelce
takiej jak ty

ryby nie brały
rzeka płynęła leniwie
ptaki cierpliwie czekały
na swój wieczorny trel

obrazy same
pojawiały się i znikały
pozostawiając
ślad tęsknoty za tobą

kiedyś węzły
prawdopodobieństwa
złączyły
nasze ścieżki

yang i yin
wreszcie
się
odnalazły

******

Wymyśliłam ciebie

***

wymyśliłam ciebie
późnym popołudniem
upalnego dnia
wiele lat temu

leżąc nad wodą
marzyłam
o kumplu
takim jak ty

słońce łagodnie
pieściło moje plecy
ptaki cierpliwie czekały
na swój wieczorny trel

obrazy same
pojawiały się i znikały
pozostawiając
ślad tęsknoty za tobą

kiedyś węzły
prawdopodobieństwa
złączyły
nasze ścieżki

yin i yang
wreszcie
się
odnalazły

***
Dział: Zamyślenie
***
Zbigniew Małecki

20 837 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!