Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzycielka...

Wymarzyłam sobie domek strzechą kryty.
Jak z obrazu który wisiał w domu dziadka.
Był bielony , miał rzeźbione okiennice.
Taka sobie... zwykła mała chatka.

Wymarzyłam również ogród w nim ławeczkę
pod jabłonią żeby... w cieniu myśli skryć .
W wolnej chwili usiąść sobie i rozmyślać
jak beztrosko i przyjemnie jest tak żyć.

Wymarzyłam sobie także płot drewniany.
Zieleń trawy w niej stokrotek drobnych krocie.
A pod płotem słoneczników wielkie tarcze
okąpane blaskiem słońca niczym...w złocie.

Tak... w klimacie troszkę wiejsko poetyckim
pośród kwiatów o różowym ubarwieniu
rozmarzona pod pergolą pąków drzewa
głaskam kota a właściwie w jego... cieniu.

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • 10 October 2018, 21:23

    Aż się boję zapytać... czy nie chodzi... tym razem... o kota? ;)
    Dobrej nocki. :))

  • agniecha1383

    10 October 2018, 18:35

    uwielbiam Cię:):):)

  • 10 October 2018, 15:29

    Pod rozłożystym drzewem rozłożysty kot, a w jego cieniu - Ty. ;)
    Cmok
    smok :*:))

  • agniecha1383

    10 October 2018, 01:03

    No tak :-) :-) :-) pozdrawiam również serdecznie a drzewo było rozłozyste nie kot :-) buziaki

  • 9 October 2018, 14:14

    To musi być... duuuży kot. ;)
    Ładne.
    Pozdrawiam. :))