Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Wyjść z tej matni...jako pierwszy - nie ostatni...
z krainy cieni...i niech się zmieni ...żywot zaklęty ...
czasem przeklęty....
icestwo nasze wciąż niezbadanym....
ale udane jeśliś kochanym...
miłość niełatwa i czasem zbacza...
ale jest pewne ...ona przebacza...
są na tym świecie i ja powiadam...
warte kochania dusze błądzące...
one spoczęły na owej stronce...
co przedstawiała wielkie kochanie....
może ułomne dziejów zaranie....
i jak świat wielki ...jego przestworza...
Tyś moim Panem...drogą do morza..
jam jest tą rzeką w górę płynącą...
czasem wezbraną...lecz kochającą...

1019 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!