Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobiety

Wy jesteście istot doskonałe,
W swej kobiecości wspaniałe,
Urodą i wdziękiem obdarowane,
Łagodnością myśli i charakteru dane,
Wasza skóra jak jedwab delikatna,
Na ból tak bardzo podatna,
Dlatego my mamy was od ból chronić,
I od wszystkiego co złe was bronić,
Wasze oczy wszelakiej maści,
Są głębsze niż największe przepaści,
A usta tak kuszące,
Ziemie poruszyć mogące,
W nam życie dajecie,
Tak jak i miłość rozdajecie,
Jesteście w prostocie tak złożone,
Przez nas często nieogarnione,
Góry dla was przeniesiemy,
Największe bóle dla was zniesiemy,
Bo jesteście wszystkiego warte,
A wasze serca na nas otwarte,
Anioły, które przy nas stąpają,
Co dobre w sobie wielkie mają,
Choć żadna nie widzi we mnie nic wartościowego,
I uczucia żadnej nie wartego,
To ja i tak będę was kochał...
I nad życiem swoim miłował...

2120 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!