Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Aniola

Wyjawił mi się wczoraj anioł,
Który się mną troskliwie zajął.
Przytulił minie mocno do siebie,
I poczułem się jak bym był w niebie.

Uniosłaś mnie wysoko,
Moja ty piękna istoto.
Szybujemy razem w obłokach,
Na zawsze ja i ta piękna istota.

Podobnych tobie jest wiele,
Lecz ty jedna jedyna.
Niczym skarb ukryty,
Czekający na swojego rycerza.

Uniosłaś mnie wysoko,
Moja ty piękna istoto.
Szybujemy razem w obłokach,
Na zawsze ja i ta piękna istota.

Uniosłaś mnie wysoko,
Nie pozwól mi spaść,
Bo me kruche serce,
na roztrzaska się na milion lat…

17 023 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • AnaMari

    8 May 2013, 17:37

    Pięknie ...

  • aloya

    20 August 2012, 12:00

    I szybujcie razem w obłokach otuleni magią miłości.
    Piękny wiersz. Pozdrawiam:))