Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc Pierwsza

"Wyglądała ślicznie: wysoka, smukła, ciemna, bez krzty chemii na cienko skrojonej twarzy..."

Kocham namiętne momenty Kiedy zamykam oczy
Wielbię ciemność smakuję jej każdy dotyk
Bezwzględnie wykorzystuję choćby najkrótsze chwile
Długimi upijam się do nieprzytomności
Gdy na sekundę subtelnym uściskiem
Miękkich nawilżonych ciepłych dłoni
Przydusza spiętrzone wstyd smutek rozgoryczenie
Na mrugnięcie odbiera pamięć i przywraca błękitną taflę
Niczym niezmącony obraz siebie

9829 wyświetleń
195 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!