Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najsmutniejsze dobranoc

Wydaje mi się, że jesteś.
Tuż obok. Przyszedłeś, kochany?
Chodź, przytul, podaj mi rękę,
Czekałam, tęskniłam... Tak bardzo

pragnęłam poczuć obecność,
w miłości zatonąć jak dawniej.
Ciemno dokoła... gdzie jesteś?
Poczekaj, świecę zapalę

i włączę muzykę, zatańczmy!
Zostań, lub z sobą mnie zabierz,
nie znikaj o pierwszym świtaniu!
Zgasł płomyk... dobranoc kochanie.

https://www.youtube.com/watch?v=K7opEqJga2I

1807 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    22 September 2015, 21:44

    Ach!

  • Odys syn Laertesa

    26 August 2015, 15:22

    myślę że będzie pasować... spłodzone dosłownie dzień wcześniej

    Gdy jak ta świeca ciepła i miękka
    dopalać się będziesz z dreszczem
    a zieleń oczu z jesieni życiem
    ostatnim nasiąknie deszczem
    przyjdę po Ciebie – Ja Twój kochany
    co dotąd w mroku czekałem
    złożyć na ustach Twych pocałunek
    by zabrać gdzie obiecałem.

    Tam już na zawsze piękna i młoda
    kochać mnie zdołasz bez strachu
    oddechów też Ci liczyć nie będę
    gdzie czasu klepsydry bez piachu.
    Więc nie drżyj miła serce uspokój
    bo wraz z ostatnim Twym tchnieniem
    na chwilę tylko wezmę w ramiona
    nim nowym zabłyśniesz płomieniem.

    „Meet Joe Black” – Odys, sierpień 2015

    pozdrawiam

  • Malusia_035

    24 August 2015, 19:55

    malujesz słowem ,piękny i romantyczny

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • Cris

    23 August 2015, 19:20

    tęskny i piękny.
    pozdrawiam Anno :)