Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilka słów na niepogodę

Wydaje mi się, że ostatnio zmarł
ktoś bardzo kochany

i jak w wierszu Auden'a
rozmontowano słońce na polecenie
nawet stary księżyc sam się wyłączył

A w tym wszystkim
jakby celowo ktoś zapomniał
kazać zamknąć się ptakom

tak radośnie świergocą
jak gdyby nigdy nic
jakby wiosna a nawet życie
trwały dalej

14 299 wyświetleń
197 tekstów
25 obserwujących
  • 15 July 2013, 11:50

    Ktoś umiera, ale życie wokół tańczy. Z jednej strony to wqurza, a z drugiej - pozwala nam bez kawałka siebie żyć dalej, a nawet się uśmiechać...
    Dobre.
    Zasłużyłaś na pogodę. :)

  • 12 June 2013, 20:09

    Genialne.

  • eskimoska86

    11 June 2013, 19:28

    przez żołądek do sercnika.. buhhaha, ok;p może być na ciemnym spodzie?

    uciekam, miłego wszystkim;)

  • eskimoska86

    11 June 2013, 19:16

    trochę wypaczone, ale na bezrybiu i rak ryba;p
    dostaniesz za nie 2 serniki;p

  • eskimoska86

    11 June 2013, 19:08

    Rodia podeślij trochę słońca, upiekę Ci 5 serników...

    Aga a może być kawa mrożona?

  • eskimoska86

    11 June 2013, 18:52

    Awatar, dzięki;)

    Lil , dobrze Cię widzieć mordko;*

    Aga w niepełnym kształcie i wymiarze;)

    Rodia nie wiem jak tobie, ale mi brakuje słońca... już mnie wnerwia ta wieczna pochmurność;)

    chce ktoś sernika?

    pzdr;p

  • awatar

    11 June 2013, 17:54

    dobre,
    pozdr.