Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciała niebieskie

wybacz mi
że zbyt długo
chciałam cię nad ziemią zatrzymać

dziś już wiem
nie zapuści korzeni
ten kto urodził się w gwiazdach

noce są coraz dłuższe
a ja już tęsknię za słońcem

są sny z których też trzeba odejść
lecz jak najciszej
na palcach

137 912 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    25 August 2015, 13:52

    .......malujesz piekne obrazy w naszych myslach ...;)....

  • Cris

    23 August 2015, 21:25

    Kolejny piękny wiersz.
    Serdeczności ślę :)

  • 21 August 2015, 21:24

    A użyłaś ukorzeniacza? Ja bym się tak pochopnie nie poddawał. :D
    Miłego wieczorku. :))

  • giulietka

    21 August 2015, 12:51

    Marianko, nic fajniejszego nie można przeczytać pod swoim tekstem, dziękuję;)

  • nicola-57

    21 August 2015, 11:22

    minęła godzina, a ja wciąż tu zaglądam. 3 ostatnie wersy rozgościły się we mnie
    i we mnie zostaną...
    Pozdrawiam:)