Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila z miasta

W tym mieście
umarły wszystkie zdjęcia

jest wieżowiec
niby
bo jaki to wieżowiec
ma osiem pięter i dwie windy
biurowiec

znalazłem na ławce
gazetę bolesławiecką
więcej dobrych wieści

wracając do domu
z nią pod pachą
na łabędzie patrzę
chlebem
karmi je zakonnica
na czarno
w taki gorąc...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    1 August 2016, 09:03

    Jesteś obrazotwórcą