Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mała trąba powietrzna

W tym miasteczku
umarły już wszystkie perspektywy
osiwiał asfalt
i wypłowiały sklepowe witryny

Jedyną atrakcją
jest Jezus
zawieszony na wielkim
stalowym krzyżu
ale nie dla mieszkańców

Burmistrzowi zostało pić
tylko nie jest pewny
czy do lustra
cz z fałszywymi kolegami

Niekiedy zmiana frontu
wszczyna wiatr
i na niezabudowanych placach
tańczą unoszone śmieci
między oszalałymi wronami

Reklamówka rozbawiła nieba błękit

127 826 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Incommodi

    12 August 2013, 15:51

    Świetny, zwłaszcza koniec.

  • Gaia

    12 August 2013, 15:43

    Taki trochę przeciąg
    z grymasem uśmiechu
    ćmiącym jak ból zęba
    ;p