Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż

W tym domu jest cisza
I tylko nad ranem
Wciąż słyszę podłogi
Gdy ściany przenikasz
Szeleszczą zwiewne kroki

Przez ciszę przechodzisz
Skąd nie ma otwartych bram
Tutaj mgła tłem pejzażu
Który wieczność trwa

Wiem, że to tylko mój sen
Nic więcej nie mogę ci dać
Nic więcej nie mogę chcieć
Więc przechodź przez mgłę
Nie zgub kluczy do bram

------
Może kiedyś przez roztargnienie
Opowiesz jakie zegary maluje Dali
Na której ulicy śpiewa Edit Piaf
Albo zanucisz piosenkę w snach
Jawiąc pejzaż melodii zza bram.

8165 wyświetleń
74 teksty
90 obserwujących
  • Gaia

    8 April 2014, 19:14

    Nic więcej ani mniej
    tylko snami przechadza się cień
    żywy jakby on śnił mnie

    Piękny. Zabieram.:)
    Ale nie waż się go usuwać :D

  • onejka

    2 April 2014, 12:07

    Taki eteryczny wiersz, aż zdumiona jestem

  • Naja

    1 April 2014, 19:13

    Znów Ciebie ujrzałam... :-)

  • krysta

    1 April 2014, 17:53

    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam :)

  • 1 April 2014, 17:12

    fiszkę zostawiam :)

  • Diamentowa Sól

    1 April 2014, 12:52

    Ujmujesz serce wrażliwością Awatarze.

  • czarna mamba

    1 April 2014, 11:58

    :):)