Menu
Gildia Pióra na Patronite

melancholia

wtulam się
w serca twego bicie
jego rytmem
zaczynam krok
naszego tańca
wśród kwiatów polnych
na łące za domem
gdzieś w snach
marzeń mych płochych
porywam cię w wir
do muzyki
dusz naszych

bosymi stopami
muskamy trawę
wokół wirują rosy krople
delikatny wietrzyk
twarze omiata
ptaki zaczynają swój koncert
pierwsze promienie
słońca nas dotykają
bladość świtu rozświetlając

jesteś jak anioł
w błękit przyobleczony
jedwabna suknia
po ciele twym spływa
otaczasz mnie ramion swych skrzydłami
by dotknąć mych ust
gorącem twych czerwienią
i pękło niebo miłości pełne
taniec osiągnął swe apogeum

wtulam się w serca twego bicie
w marzeń mych zakamarkach
słuchając ciszy poranka

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!