Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyprawa

w towarzystwie wiary
rozumowanie przez część drogi kroczy
potem się zatrzymuje
drapie po głowie
robi wielkie oczy

dalej podąża mądrość
aż dojdzie do najwyższego
progu filozoficznego
za krótkie ma nóżki
nic nie będzie z tego

do samego końca zostaje
jedynie ona

prawda

dla niej ta podróż jest
nieograniczona

4545 wyświetleń
89 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!