Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miniaturka o poranku

W tle: System of a Down - "Lonely day"
https://www.youtube.com/watch?v=DnGdoEa1tPg

resztki ciepła
z mej pościeli
spija zimny wiatr

wdarł się oknem
uchylonym
(na kształt powieki
rozespanej)

szydzi teraz z moich
rozpaczliwych prób
by zachować drobinę
ciepła w sercu
gdy zaciskam
jeszcze senne dłonie
na porannie samotnym
kubku gorzkiej kawy

3824 wyświetlenia
84 teksty
8 obserwujących
  • carpe_noctem

    19 October 2015, 17:05

    Dziękuję, JaiTy. ;)

  • 19 October 2015, 11:25

    Ciekawy.

  • carpe_noctem

    25 May 2015, 21:39

    A czasem w ciszy między słowami znajdziesz najwięcej.
    Również przyjemnego,
    C.N.

  • DnL

    25 May 2015, 21:15

    Bo czasem słowa są po prostu
    niewystarczające...

    Przyjemnego wieczoru.

  • carpe_noctem

    25 May 2015, 19:58

    DnL, jedno westchnienie, a tyle zawiera w swojej głębi. Życzę dużo nadziei. :)
    Pozdrawiam ciepło,
    C.N.

  • DnL

    25 May 2015, 17:53

    Westchnienie:
    nostalgii
    wspomnień
    smutku

    nadziei

  • carpe_noctem

    25 May 2015, 08:56

    krysta, dziękuję i pozdrawiam z poranną kawą. :)
    Pozdrawiam,
    C.N.

  • krysta

    25 May 2015, 01:55

    świetny wiersz...pozdrawiam nocą :)

  • carpe_noctem

    24 May 2015, 22:44

    DnL, dziękuję bardzo. A to westchnienie...? :)
    Pozdrawiam,
    C.N.

  • DnL

    24 May 2015, 22:43

    Ależ to jest ehh.... dobre!