Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mroczny Pasażer

w tle: Linkin Park - Breaking the habit
https://www.youtube.com/watch?v=v2H4l9RpkwM

kiedyś łapał stopa
przy drodze mojego życia
samotny podróżnik
pozwoliłam mu wsiąść
i odtąd w sercu mym zamieszkał
w ciszy
nie mogę go wyprosić stąd

mówiłam że jedzie na gapę
że dawno nieważny bilet ma
a on mi na to z uśmiechem
beze mnie żyć ci się nie uda

i tak żyje we mnie
Mroczny Pasażer
czasami milczy i zapominam
że nadal tam tkwi
i wtedy wschodzi słońce
przebija się przez chmury
a ja niesiona radością
wyrzucam go z pamięci

lecz on nie lubi zapomnienia
budzi się wieczorem
odgania spokojne sny
przy ognisku trawiącym marzenia
ogrzewa swoje zimne dłonie
a nad ranem
gdy ciężkie bez-snem powieki
próbuję otwierać
on siada na mej piersi
i w bezdechu zamieram

dziś jeszcze z przyzwyczajenia
zrzucam go z siebie
w lustrze widzę nieswoją twarz
pustym spojrzeniem świdruje mnie
gdy w kolejny dzień stawiam kroki
chwiejnie fałszywe
bo o Mrocznym Pasażerze
nikt nie może dowiedzieć się

3824 wyświetlenia
84 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!