Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życzenia

Joline

W ten dzień magiczny, tak przez wszystkich oczekiwany, ślę z miasta Jezusa pęk życzeń wylanych
- kartka biała, śnieg zastępuje, bo w tym roku na Boże Narodzenie słońce Nam dopisuje.
Życzeń moc sypię, jak cukier puder na piernikową choinkę – z Torunia – jak malowaną,
Radości z tej nocy i czytając to niech Cię mój drogi Czytelniku to zaskoczy, że owe życzenia wymyśliłam tej Nocy.
Atmosfera dookoła grzańcem z wina pachnie, ten zapach myśli trzeźwe kradnie
Przenosi Nas pod wspólny kominek, gdzie drewienko w środku już dawno pali się i pokój grzeje.
Tym ciepłem aromat świeżych igiełek po izbie rozprowadza – kolejna woń Nasze czerwone noski zadawala.
Zaścielmy obrus biały, wizją świąteczną – zaścielmy radośnie – zróbmy to, byśmy pamiętali o sobie.
I wystarczy nam na środku opłatek na sianku podany – ten symbol wspaniały – ciałem Malutkiego tak od lat określany.
I kiedy wyobrażam sobie Twą sylwetkę koło mnie, z opłatkiem łamiącym, jako znak dobroci
Narzucają się mi się słowa, jak serce na dłoniach w kokardce podane:
Twardego zdrowia, co w życiu jest ważne, by móc za szczęściem biec w parze.
A jeżeli już o szczęściu wspominam, to muszę dodać, że również ta wartość jest bardzo istotna, bo dzięki niej radość z dni pędzących zdobywasz i wszystkiemu podołasz!
Bliskich przy sobie, co pomocną dłoń wyciągną – niech będą zawsze!
I również bliskich, dla których będziesz mógł również pomóc zawsze.
Szczerych ludzi gromady, kochających w sumie za nic.
Pędu ku przyszłości i z każdej chwili niesamowitej radości.
Owe życzenia sama ułożyłam, byś mój drogi Czytelniku pamiętał, że w ten czas oczy Nam wszystkim otwierają się na drobne rzeczy.
I niech ten wachlarz rzęs był już tak zawsze otwarty na wszystko jak w ten dzień!

8660 wyświetleń
82 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!