Menu
Gildia Pióra na Patronite

W telewizji śpiewał
spocony facet z długimi włosami
"nie ma Boga, nie ma nie ..."
czarni ludzie mówili
to szatan, zwiedzie cie
i przegapiłem piosenki treść

W radiu nieorganowy dźwięk
Unforgiven, śpiewał szatan
dźwięki jak z piekła
czarni ludzie wiedzą
co grają w piekle,
po latach się dowiedziałem
że piosenka była o mnie

Czarni ludzie
w bezpiecznej klatce
kamiennych świątyni
ze strachu przed upadkiem
obrzezani ze skrzydeł
uczą innych latać

Bezpiecznej stać w miejscu
choć Mistrz mówił idz
strach złamać przepis
choć uleciał jego sens

Gdy byłem na skrzyżowaniu
dróg przez życie
spytałem czarnego człowieka
która jest najlepsza
powiedział, że zna tylko swą

Opowiadał mi dalej
czarny człowiek
jak wygląda świat
lecz gdy spojrzałem mu w twarz
jego oczy były bez źrenic
zrozumiałem, dokąd mam iść

103 386 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • 17 April 2018, 21:42

    Riddick Cię poprowadzi. :P
    Fajne.
    Pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    17 April 2018, 17:32

    Obrzezani ze skrzydeł
    Uczą innych latać

    Piękne i mocne