Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy niebieskie

w taką noc wszystko staje się jasne
niewidzialne okruchy nadziei
co spadają manną na ziemię
kiedy nagle przełamiemy się w sobie

łzy co z deszczem
tej zimy
tak łatwo można pomylić

i Miłość
co z nieba zstąpi
poruszając dobrocią kamienie
dziś przemierza serc ludzkich pustynię
szukając wciąż miejsca w gospodzie

Życzę, by ten czas był dla Każdego z Was błogosławieństwem.
Radosnych Świąt!

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • krysta

    26 December 2014, 13:05

    Przepiękny wiersz...
    Wspaniałych Świąt :)

  • Adnachiel

    24 December 2014, 15:40

    Piszesz tak pięknie...
    Jak na Anioła przystało :)

  • Iکқяa

    24 December 2014, 11:29

    Radosnych świat:):):)