Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótka wola przetrwania

Wszystko wokół zniewolił czas
rozpiął skrzydła
i wzleciał nad nas
nie dając szans by uciec.
Uniżeni bez przyszłości
z przeszłością w myślach szaleni
to teraz trwa po wieki
i to się nigdy nie zmieni.
Świat zastygł i nie chce wrócić
"Czy to wszystko jest jeszcze prawdziwe,
czy może jestem poza końcem,
skąd nie można powrócić?"
Samotność wdarła się od środka,
ból rozlał się wewnątrz,
zadrgał oddech i upadł
rozpadł się,
a potem zapadły się płuca.
Nic nie mija
tylko trwa nadal nieskończenie,
ale błagam zostań obecna
bo w końcu nadejdzie

chwila nieba.

3355 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
  • krysta

    22 March 2014, 17:27

    ładny, choć smutny, ale z nadzieją ..
    pozdrawiam :)

    od zorro4