Menu
Gildia Pióra na Patronite

Doczekać brexitu

wszystko dokoła pachnie malizną
stęchlizna z kątów wyziera
stagnacja sączy się opuchlizną
dziurawy but uwiera
mordercza walka ciągle nas czeka
każdy dzień to nowa potyczka
z ciosami los nigdy nie zwleka
a przecież to tylko życia zaliczka
wieczorem leczymy nowe rany
by potem czekać do świtu
życia garnitur mamy zszargany
aby doczekać brexitu

***
Dział: Proza życia
***
Zbigniew Małecki

20 854 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • RozaR

    4 September 2016, 07:37

    Dobre - o jakikolwiek brexit by nie chodziło .