Menu
Gildia Pióra na Patronite

ochłodzenie

wszystkie prognozy nadają
globalne ocieplenie
a człowiek się nie zejdzie z człowiekiem
jakby łatwiej było stopić lodowce
niż podać sobie ręce

mijamy się
jak na przeciwległych biegunach
na tej samej ulicy

otulony płatkami hydrant przytulił się do parkanu
czasem i kamień ogrzeje
gdy ludziom oziębło serce

137 924 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    14 November 2016, 12:51

    Art, Ty też mnie doprowadzasz do łez swoim smoczym humorem!;)
    Dzięki i miłego poniedziałku;)

  • 10 November 2016, 21:14

    na głazie owym
    smok czterogłowy
    trzymał gorące... obie połowy.... :P

    Madź, Ty mnie zawsze ... rozbeczysz... chlip chlip.... ;)
    Piękne.
    Pozdrawiam. :))

  • giulietka

    9 November 2016, 14:37

    Pięknie to ująłeś, Michale, dziękuję i pozdrawiam również.

    Wszyscy wokół mówią o miłości, a kiedy jej pragniemy, okazuje się, że żyjemy na pustyni uczuć -dziękuję, że podzieliłeś się swoją refleksją, Adamie.

    Miłego popołudnia, Panowie;)

  • fotograf

    9 November 2016, 11:11

    Z ochłodzeniem tak jak z wodą, której prognozy nie przewidują opadów, a w kosekwencji czego jeziora uczuć kałużami.

  • silvershadow

    9 November 2016, 11:08

    Ludzie znów chowają swoje dłonie, wznoszą między sobą mury..
    Bardzo aktualny i jakże inspirujący wiersz!
    Pozdrawiam Autorkę.