Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom.

Wszystkie drogi prowadzą do domu,
Tylko gdzie jest mój dom?
Czy jest on wśród kwiatów pachnących?
Czy może wśród lasów ciemnych?
Czy w wodach srebrzystych?
Czy w ogniu piekielnym?
Czy mój dom jest wśród gwieździstej nocy?
Czy wśród dnia upalnego?
Mój dom jest wśród kwiatów polnych,
Mój dom jest wśród lasów ciemnych,
Mój dom jest wśród wód srebrzystych,
Mój dom jest wśród ognia piekielnego,
Mój dom jest wśród gwieździstej nocy,
Mój dom jest wśród dnia upalnego,
Bo wiatr wiejący nie ma domu,
Nie szuka schronienia,
Bo wiatr wiejący szuka wolności.

1892 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!