Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba...

http://www.youtube.com/watch?v=z7JPq61JX3U

Wszyscy jesteśmy inni ,
a zarazem tak podobni do siebie .
Każdy z nas jest wyjątkowy na swój sposób ,
nie każdy o tym wie .
Nie dowartościowuje się
Trzeba żyć chwilą ,
ja popełniałam błąd i żyłam przeszłością ,
wciąż martwiłam się przyszłością .
Ale teraz doceniam to ,
co po prostu dostałam .
Kojący wiatr ,
oddech ,
po prostu życie...
Łąkę ,
pełną kwiatów ,
kwitnących w wiosnę .
Ten puch i delikatność śniegu zimą .
Kolory jesienią ,
deszcz który spada kropla za kroplą .
Powietrze które nas otacza ,
okrąża dając nam życie .
Wstańmy wszyscy ,
i uczcijmy pamięć tych co już przy nas niema .
Tych którzy nie mogą już smakować życia .
Uśmiechnijmy się sami do siebie i ,
i po prostu żyjmy .
Żyjmy tak ,
jak gdyby każdy dzień miał być tym ostatnim .
Każdy dzień jest wyjątkowy ,
i to my go będziemy szanować ,
lub po prostu traktować ,
jak gdybyśmy mieli ich zapas .
A kto wie ?
Kto ma pewność ?!
Kto wie czy przeżyjemy tę noc ?
Czy dożyjemy do następnego zachodu słońca ?
Dlatego szanujmy życie ,
choć czasem jest tak trudno ,
choć czasami może nam się wydawać , że jest bezwartościowe .
Po zachodzie musi być i wschód .
Nie zapominajmy również o Bogu ,
możemy się do niego odnieść ,
w każdej sekundzie ,
minucie ...
w końcu to on nam daje szanse ,
to on decyduje ...
"My jesteśmy tylko narzędziami w jego rękach ..."

3182 wyświetlenia
23 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!