Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszyscy dookoła mówią mi odpuść,
bo nikt nie jest wart takiego poświęcenia,
do swojej głowy tą myśl wreszcie dopuść,
skoro Ona wcale tego nie docenia.

Wszyscy dookoła mówią mi przestań,
przecież nie Ona jedna jest na świecie,
obiektem miłosnych gierek się nie stań,
zakochałeś się w niewłaściwej kobiecie.

Ja mówię tym wszystkim w odpowiedzi,
mimo że czasem całymi nocami szlocham,
że ta anielska dusza która w Niej siedzi,
sprawia że tak mocno i wytrwale kocham.

Ona jest najlepszym co mnie spotkało,
dlatego pozwólcie, że przy swoim pozostanę
chociaż tak wiele w tym czasie się stało,
to nadal wierzę, że kiedyś szansę dostanę.

24 360 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • foundfaith

    26 September 2010, 18:52

    piękne !

  • Żelek

    18 September 2010, 12:04

    Dziękuję ślicznie. Pozdrawiam, życząc przy okazji miłej soboty :)

  • IBELLA

    18 September 2010, 07:57

    Duży plus za ten wiersz.

    Pozdrawiam :)

  • Żelek

    14 September 2010, 21:31

    Póki życie się toczy, nic nie jest stracone. Też wielokrotnie się chciałem poddać, były momenty krytyczne, ale nie rezygnuję.

  • 14 September 2010, 21:00

    Szkoda Marcinie, że ja n ie umiem tak walczyć...
    Ja wybrałam to co mówią ludzie... a teraz już tego nie zmienię ...

  • Żelek

    14 September 2010, 20:58

    Wiem o tym. Gdybym słuchał innych, nie walczyłbym i nie czekałbym tyle czasu. Dziękuję bardzo, Tobie Wiki i tym wszystkim, którym wcześniej nie podziękowałem.

  • 14 September 2010, 20:53

    Marcinie piękny wiersz i życzę powodzenia... Ludzie tak mówią w dobrej wierze a jednak to nie pomaga :) wiem z własnego doświadczenia... Naprawdę piękny wiersz oddający rzeczywistość
    Pozdrawiam :)

  • uturururu

    5 September 2010, 15:02

    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam.

  • Żelek

    4 September 2010, 21:08

    Chciałbym wierzyć w te słowa. Pozdrawiam.

  • Żelek

    4 September 2010, 11:15

    Wiara czyni cuda. Dziękuję ślicznie.